Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.11.2022

Нафта дорожчає після волатильної сесії напередодн

Ціни на нафту зростають у вівторок, 22 листопада, після високоволатильної сесії напередодні, яку вони завершили слабким зниженням, незважаючи на те, що під час торгів падіння якоїсь миті перевищувало 5%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість січневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $87,85 за барель, що на $0,4 (0,46%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у понеділок ці контракти здешевшали на $0,17 (0,2%), до $87,45 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,28 (0,35%), до $80,32 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів зменшилася на $0,07, до $80,04 за барель.

Падінню ринку в понеділок сприяла інформація The Wall Street Journal про те, що Саудівська Аравія й інші країни ОПЕК+ вивчають можливість збільшення квоти на видобуток нафти обсягом до 500 тис. барелів на добу (б/д) на засіданні 4 грудня.

Проте Ер-Ріяд спростував це повідомлення, заявивши, що, навпаки, не виключає зниження виробництва для балансування попиту й пропозиції. Після цього ціни на нафту пішли вгору, різко скоротивши падіння під кінець сесії.

«Поточне скорочення видобутку ОПЕК+ на 2 млн б/д триває до кінця 2023 року, і якщо виникне потреба вжити додаткових заходів для її зниження, ми завжди готові втрутитися», – навела слова міністра енергетики Саудівської Аравії принца Абдулазіза бен Сальмана саудівське державне агентство SPA.

Міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруї написав у твіттері, що його країна також не веде жодних перемовин щодо зміни нинішніх домовленостей із квот, які діють до кінця 2023 року.

Країнам ОПЕК+ поки що рано обговорювати можливість нарощування видобутку, зазначає Хеліма Крофт, яка відповідає за стратегію на глобальних сировинних ринках у RBC Capital Markets. «Ми вважаємо, що недавній спад на ринку, викликаний побоюваннями щодо перспектив попиту через нове зростання захворюваності на COVID-19, а також агресивне посилення політики Федеральної резервної системи, лише впевнив Саудівську Аравію у думці, що вони зробили правильний крок у жовтні, скоротивши видобуток», – цитує експерта Market Watch.

 

www.ukrinform.ua