Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2022

Нафта дорожчає після зльоту до двотижневих максимумів напередодні

Ціни на нафту помірно зростають у четвер, 27 жовтня, після зльоту до двотижневих максимумів напередодні на даних про скорочення запасів бензину в США і про зниження курсу долара.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Грудневі ф’ючерси на Brent здорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,24 (0,25%), до $95,93 за барель. У середу Brent здорожчала на $2,17 (2,3%), до $95,69 за барель.

Грудневі ф’ючерси на WTI піднялися в ціні на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) на $0,19 (0,22%), до $88,1 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $2,59 (3%), до $87,91 за барель.

Міненерго США повідомило 26 жовтня, що комерційні запаси нафти в країні минулого тижня збільшилися на 2,59 млн барелів, тоді як опитані Bloomberg експерти очікували помірнішого зростання – на 1,5 млн барелів.

Товарні запаси бензину знизилися на 1,48 млн барелів, а резерви дистилятів збільшилися на 170 тис. барелів. Аналітики прогнозували зменшення запасів бензину на 1,5 млн барелів, дистилятів – на 1 млн барелів.

«Скорочення запасів бензину говорить про те, що, можливо, справи в економіці та й у плані поїздок на автомобілях не такі погані, як очікувалося», – зазначив президент Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч.

Індекс, який розраховується ICE, що показує динаміку долара щодо шести основних світових валют, напередодні впав на 1,2%. Підйом цін на нафту в середу «насправді став наслідком зниження долара», сказав MarketWatch старший аналітик The Price Futures Group Філ Флінн.

 

www.ukrinform.ua