Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.06.2022

Нафта дорожчає після зниження напередодні, Brent – $111,74 за барель

Ціни на нафту впевнено зростають вдень у п’ятницю після падіння напередодні, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Вартість серпневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 14:00 кск становить $111,74 за барель, що на $1,69 (1,54%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $105,96 за барель, що на $1,69 (1,62%) вище за підсумкове значення четверга.

Усього з початку тижня котирування WTI впали на 2,2%, Brent подешевшала приблизно на 1,4%. Експерти пов’язують це із занепокоєнням трейдерів щодо уповільнення темпів економічного зростання через жорстку політику центробанків світу, що може спровокувати падіння попиту на енергоресурси.

«Ціни впали, незважаючи на наявність ознак того, що ринок нафти та палива залишається напруженим, що підкреслюється майже рекордною маржою НПЗ, яка б знизилася, якби попит падав», — заявив аналітик Saxo Bank Оле Хансен.

«У короткостроковій перспективі ми побачимо протистояння між трейдерами, сфокусованими на макроекономіці і продають нафту для хеджування ризиків рецесії, і фізичним ринком, на якому зберігаються фактори, що підтримують зростання цін», – додав Хансен.

Тим часом, міністерство енергетики США відклало на невизначений термін публікацію даних про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень через проблеми в електронних системах. Очікувалося, що ця статистика вийде у четвер о 18:00 кск.

 

enkorr.ua