Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.03.2023

Нафта помірковано дорожчає на сигналах зниження запасів у США

Ціни на нафту зростають третю сесію поспіль на даних про скорочення запасів палива в США й пом’якшення побоювань щодо кризи у банківській сфері, пише MarketWatch.

Вартість травневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:05 за київським часом становить $78,83 за барель, що на $0,18 (0,23%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здорожчали на $0,53 (0,7%), до $78,65 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $73,64 за барель, що на $0,44 (0,6%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні контракт зріс у ціні на $0,39 (0,5%), до $73,2 за барель.

«Учасники ринку намагалися оцінити, який ефект крах Silicon Valley Bank і злиття Credit Suisse та UBS нададуть ринку в цілому, – написав старший аналітик Price Futures Group Філ Флінн. – Однак ефект може виявитися позитивним, оскільки банківська криза може змусити центробанки світу уповільнити темпи підвищення ставок».

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в ніч із вівторка на середу, вказали на скорочення запасів нафти в США за тиждень, що завершився 24 березня, на 6,08 млн барелів. Запаси бензину впали на 5,89 млн барелів, дистилятів – зросли на 548 тис. барелів.

Офіційну доповідь про резерви енергоносіїв у Штатах буде оприлюднено в середу о 17:30 за Києвом. Опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують на незначне збільшення запасів нафти, приблизно на 100 тис. барелів.

Зростанню цін на нафту також сприяло рішення арбітражного суду Міжнародної торгової палати за позовом до Туреччини, в якому заперечувався експорт нафти з Курдистану. Експорт нафти з півночі Іраку було припинено 25 березня. Обсяг транспортувань через Туреччину становив близько 400 тис. барелів нафти на добу.

 

enkorr.ua