Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.03.2023

Нафта помірно дешевшає, але тиждень може завершити суттєвим зростанням цін

Ціни на нафту помірно знижуються у п’ятницю, 24 березня, після падіння за підсумками волатильної сесії напередодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляєenkorr.

Вартість травневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $75,84 за барель, що на $0,07 (0,09%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів напередодні ці контракти здешевшали на $0,78 (1%), до $75,91 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $69,88 за барель, що на $0,08 (0,11%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. У четвер контракт втратив $0,94 (1,3%), опустившись до рівня $69,96 за барель.

Напередодні нафта здешевшала вперше за чотири сесії на побоюваннях, що готовність Федеральної резервної системи (ФРС) й надалі підвищувати процентні ставки може призвести до рецесії в американській економіці. Незважаючи на це, котирування можуть завершити тиждень суттєвим зростанням.

«Нафтовий ринок виявився перепроданим минулого тижня, і ф’ючерси впали до ключових рівнів підтримки в районі $66 за барель. Це відкрило шлях до відновлення цього тижня», – зазначили аналітики Sevens Report Research.

Підтримку котируванням також надав звіт Міненерго США, який вказав на різке скорочення запасів нафтопродуктів у країні минулого тижня.

Як свідчать офіційні дані, резерви бензину впали за підсумками минулого тижня на 6,4 млн барелів, дистилятів – на 3,31 млн барелів. Аналітики прогнозували помірніше скорочення, на 2,36 млн і 1,5 млн відповідно.

 

www.ukrinform.ua