Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.05.2023

Нафта продовжила дешевшати після зниження минулого тижня

Ціни на нафту опускаються вранці в понеділок, 15 травня, після зниження за підсумками минулого тижня, що став четвертим поспіль.

Вартість липневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:09 за київським часом становить $73,55 барель, що на $0,62 (0,84%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У п’ятницю ці контракти здешевшали на $0,81 (1,1%), до $74,17 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на цей час на $0,58 (0,83%), до $69,46 за барель. У п’ятницю вартість контрактів зменшилася на $0,83 (1,2%), до $70,04 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 1,5%, WTI – на 1,8% на тлі проблем, що зберігаються в американському банківському секторі, й невизначеності навколо стелі держборгу США.

Перемовини у Вашингтоні щодо підвищення ліміту на держпозики тривають, при цьому міністр фінансів США Джанет Йеллен попередила, що кошти федерального уряду можуть закінчитися вже 1 червня.

«Настрій на нафтовому ринку залишається негативним і характеризується невизначеністю прогнозу попиту й побоюваннями щодо стелі держборгу США, – написав Уоррен Паттерсон з ING Groep. – Швидше за все, ринок чекатиме на перегляд очікувань попиту в щомісячному прогнозі Міжнародного енергетичного агентства».

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, в США минулого тижня знизилася на дві одиниці й становила 586 од., повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes.

 

enkorr.ua