Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.08.2021

Нафта різко дешевшає через побоювання «наступу» штаму Delta

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість жовтневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures вранці 9 серпня становила 69,38 дол. за барель, що на 1,87% нижче за ціну на момент закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п’ятницю, 6 серпня, ці контракти подешевшали на 0,8%, до 70,70 дол. за барель.

Ф’ючерси на WTI на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на ранок 9 серпня знаходяться на рівні 66,9 дол. за барель, що на 2,02% нижче підсумкового значення попередньої сесії. У п’ятницю, 6 серпня, вартість цих контрактів зменшилася на 1,2%, до 68,28 дол. за барель.

За підсумками попереднього тижня ціни продемонстрували найістотніше падіння за кілька місяців. Ф’ючерси на Brent втратили більш як 6%, ф’ючерси на WTI – близько 7%.

Тиск на нафтовий ринок продовжується через зростання тривоги з приводу швидкого поширення нового штаму коронавірусу Delta, що може призвести до послаблення попиту на паливо у світі, пише видання Trading Economics.

У Китаї минулої п’ятниці, 6 серпня, було виявлено 125 нових випадків інфікування, що стало максимальним показником з середини січня, при цьому влада країни, як повідомляється, запроваджує нові обмеження, в тому числі скасовують авіарейси, обмежують рух громадського транспорту і послуги таксі в ряді найбільш постраждалих регіонів і застерігають жителів 46 міст від подорожей. Аналітики компанії ANZ називають обмеження в Китаї, який є другим за величиною у світі споживачем нафти, одним з основних факторів, що призводять до невизначеності щодо прогнозу попиту.

Тим часом у США у вихідні було зафіксовано більш як 100 тис. нових випадків інфікування коронавірусом, що стало найвищим показником за шість місяців.

Чиновники з системи охорони здоров’я Сполучених Штатів попередили, що зростання кількості хворих, а також летальних випадків дедалі прискорюватиметься, якщо темпи вакцинації не будуть збільшені, пише інформагентство Associated Press.

 

www.ukrinform.ua