Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.05.2023

Нафта торгується різноспрямовано після обвалу цін напередодні

Ціни на нафту слабко змінюються в середу, 3 травня, після різкого зниження напередодні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Липневі ф’ючерси на Brent подорожчали на лондонській біржі ICE Futures на $0,04 (0,05%), до $75,36 барель. У вівторок Brent здешевшала на $3,99 (5%), до $75,32 за барель.

Червневі ф’ючерси на WTI подешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,02 (0,03%), до $71,64 за барель. За попередню сесію контракт здешевшав на $4 (5,3%), до $71,66 за барель.

Обидві марки завершили торги на найнижчій позначці з 24 березня на побоюваннях глобальної рецесії і чергового підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою (ФРС).

«Страхи рецесії стали ураганом, що зруйнував усе на своєму шляху, включаючи ринок нафти. І байдуже, що фундаментальні показники ринку зараз сильніші, ніж будь-коли – з попитом, що зростатиме, і пропозицією, яка падатиме, у найближчому майбутньому», – написав управляючий директор Velandera Energy Partners Маніш Радж.

Федеральний резерв, як очікується, підвищить ключову процентну ставку на 25 базисних пунктів за підсумками дводенного засідання, яке завершується у середу. При цьому ЦБ може сигналізувати про готовність взяти паузу у циклі посилення грошово-кредитної політики на наступному засіданні, зазначає MarketWatch.

Трейдери чекають також на офіційні дані про запаси енергоносіїв у США за минулий тиждень, які Міненерго країни розкриє пізніше в середу. Експерти, опитані S&P Global Commodity Insights, у середньому прогнозують, що резерви нафти в країні впали на 3,3 млн барелів, бензину і дистилятів – на 300 тисяч і 1,5 млн барелів відповідно.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані напередодні ввечері, показали падіння запасів нафти в Штатах за тиждень, що завершився 28 квітня, на 3,9 млн барелів.

 

www.ukrinform.ua