Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.05.2022

Найбільша солевидобувна компанія в Європі через війну призупинила роботу

Державне підприємство «Артемсіль», яке розташоване у Бахмутському районі і є найбільшою солевидобувною компанією в Європі, понад місяць тому змушене було припинити свою роботу через російську військову агресію. Повідомляє golos.com.

В. о. директора ДП «Артемсіль» Віктор Юрін повідомив, що підприємство, згідно із наказом, зупинене на невизначений час і нині не працює. Причина — постійні ворожі обстріли, внаслідок яких частково зруйновано адміністративну будівлю на території міста Соледар, завдано прямих влучань у рудники та матеріальний склад.

«Виробничий процес є неможливим, оскільки ми не можемо наражати людей на небезпеку. До того ж більшість мешканців Соледара, серед яких значна частина співробітників ДП «Артемсіль», уже евакуювались. Переважна більшість адміністративного складу й інженерно-технічних працівників також змушена була виїхати», — зазначив Віктор Юрін.

Російські окупанти, які останнім часом активізували удари по Бахмутському району з повітря і з усіх видів артилерії, здійснюють регулярні обстріли і по вузловій станції «Сіль», куди раніше підтягувались вагони з готовою продукцією. Через паралізовану роботу залізниці не може відвантажувати продукцію споживачам і «Артемсіль», логістика якої переважно орієнтована на залізничний транспорт.

Оскільки запас готової продукції з «Артемсолі» був вивезений ще у квітні, то й  на споживчому ринку нині відбувається дедалі помітніший дефіцит кам’яної солі з Донеччини.  Тому Україні доведеться ввозити більше солі з-за кордону й принаймні до завершення бойових дій заміщувати вітчизняну сіль імпортованою.

 

kurkul.com