Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.04.2021

Наша мета – лібералізація регулярних повітряних перевезень з Канадою, – Владислав Криклій

Участь у переговорах також взяли Надзвичайний і Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко, Голова Державної авіаційної служби Олександр Більчук, в.о. директора Украероруху Андрій Ярмак, представники міністерств.

Владислав Криклій і Омар Альхабра обговорили можливу лібералізацію регулярних повітряних перевезень між Україною та Канадою, а також участь української сторони у канадській ініціативі безпечного неба Safer Skies, у рамках якої Канада співпрацює з міжнародними організаціями, індустрією цивільної авіації та Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО), щоб підвищити рівень безпеки польотів комерційних авіакомпаній, що подорожують у зонах підвищеного ризику, та запобігти майбутнім трагедіям.

У свою чергу Владислав Криклій відзначив важливість продовження роботи ініціативи Safer Skies та запропонував включити Україну у роботу цього форуму не тільки в якості спостерігача, а й у якості її повноправного учасника.

Також сторони обговорили стан співпраці між міністерствами у контексті розслідування авіакатастрофи рейсу PS752. Відтак Державіаслужба України вже опрацювала та надала свої зауваження до проекту остаточного звіту, підготовленого Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран за результатами розслідування катастрофи. Відповідні зауваження також були надані і представникам Канади. «Україна прагне істини і справедливості у розслідування катастрофи рейсу PS752 та покарання винних. Наразі нами постійно ведеться робота щодо належної реакції української сторони на численні порушення норм міжнародного законодавства під час проведення розслідування катастрофи PS752. Ми підтримуємо залучення іноземних представників, у тому числі представників Канади, до відповідного процесу та спільної підготовки та направлення скарги до Ради ІКАО щодо відповідних дій Ісламської Республіки Іран», – наголосив під час зустрічі Владислав Криклій.

Крім цього, міністри домовилися активізувати роботу щодо підписання Технічної домовленості між Державіаслужбою України та Transport Canada Civil Aviation (TCCA).

Джерело: Урядовий портал.