Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.02.2023

Нацкомісія дозволила дистанційно укладати договори на роздрібному ринку електрики

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), ухвалила постанову, що спрощує процедури укладання договорів між споживачами та іншими учасниками роздрібного ринку електроенергії.

Зокрема, надається можливість укладати договори з допомогою дистанційних сервісів. Про це повідомляє пресслужба НКРЕКП.

Зокрема, постановою «Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії»  передбачається впровадження можливості укладення договорів на розподіл і постачання електричної енергії споживачам за допомогою інформаційно-комунікаційних систем (дистанційного порядку взаємодії), а також реалізація адміністрування – зміни постачальника електроенергії Адміністратором комерційного обліку, засобами Датахаб.

Водночас, враховуючи необхідність підготовки учасників ринку до запровадження дистанційних сервісів, постанова в частині врегулювання відносин з використання інформаційно-комунікаційних систем набирає чинності 1 липня 2023 року.

Також з метою забезпечення сталого функціонування роздрібного ринку електроенергії регулятор зобов’язав постачальників пропонувати споживачам комерційні пропозиції на електричну енергію за фіксованою ціною на календарний квартал та рік. Ця норма набирає чинності з дня припинення або скасування воєнного стану в Україні.

У Комісії очікують, що постанова сприятиме імплементації найкращих європейських практик на ринку електроенергії, зокрема, посилить конкуренцію між компаніями у наданні споживачам можливості орієнтуватися в їхніх цінових пропозиціях.

 

www.ukrinform.ua