Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.02.2022

Навігацію Дніпром планують відкрити з 1 березня – «Річки України»

Відкрити шлюзи можуть на місяць раніше запланованого терміну через попит на річкові вантажоперевезення

Навігацію річкою Дніпро у 2022 році планують відкрити у березні після перерви для проведення планових профілактичних та ремонтних робіт. Про це повідомила Асоціація «Річки України» на сторінці Facebook.

Згідно з асоціацією, перерва в навігації Дніпром для проведення планових профілактичних та ремонтних робіт мала тривати до 31 березня. Проте шлюзи можуть відкрити на місяць раніше через високий попит на річкові перевезення.

«Ініціатива відкриття шлюзів на місяць раніше запланованого свідчить про високий попит на річкове перевезення. А реалізація цих намірів дасть вантажовласникам змогу вже зараз готуватися до роботи на річці та ефективно використовувати її у своїй логістиці», – повідомили «Річки України».

Зазначимо, що у 2021 році навігація Дніпром відкрилася 10 березня. Накази про закриття/відкриття навігації на Дніпрі та льодових кампаній у портах публікує Державна служба морського та річкового транспорту (МорАд).

Нагадаємо, що в січні МорАд встановила перерву в навігації Дніпром – з 20 січня по 20 лютого 2022 року. Адміністрація встановила перерву в навігації Дніпром на прогонових будівлях судноплавних розвідних прольотів залізничних мостів №1 та №5 міста Дніпро.

За підсумками 2021 року метпідприємства скоротили вантажоперевезення металопродукції Дніпром на 33,4% в порівнянні з 2020 роком – до 1,22 млн тонн. Загалом у 2021 році річкові вантажоперевезення становили 4,36 млн тонн – це на 28% більше в порівнянні з 2020 роком.

 

gmk.center