Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.10.2019

Названі основні напрямки реформ сільського господарства

29 жовтня заступниця Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Інна Мєтєлєва зустрілася з галузевими громадськими організаціями, органами сертифікації, представниками проектів міжнародної технічної допомоги для напрацювання пропозицій до розвитку органічного виробництва.

«Як відомо, 2 серпня вступив в дію закон, який встановлює вимоги до виробництва органічної продукції за галузями, її обіг, маркування та реалізацію, а також механізм сертифікації органічного виробництва. А 23 жовтня Уряд схвалив один з ключових підзаконних актів, а саме детальні правила органічного виробництва та обігу органічної продукції як наступний крок для запровадження органічного виробництва та реалізації норм прийнятого закону», – повідомила Інна Мєтєлєва.

У ході дискусії учасники наради обговорили подальшу співпрацю з міністерством в органічному секторі, напрацювання законодавчих змін, секторальних ініціатив, сертифікації, доступу до органічних продуктів харчування українських та іноземних споживачів, зняття статусу в переліку ризикованих країн, обмеження залізничних перевезень, тощо.

Наприкінці зустрічі заступниця Міністра запевнила всіх учасників органічного ринку в подальшій співпраці в новосформованих робочих групах при Мінекономіки та додала, що експертна група продовжить свою роботу на регулярних засадах.