Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.10.2017

НБУ направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів 36 банків

За даними Національного банку України (НБУ), регулятор продовжує надавати правоохоронцям відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність та використовувати для виявлення, запобігання і попередження такої діяльності.

За 9 місяців 2017 року НБУ направив до правоохоронних органах 28 листів з інформацією про підозрілі фінансові операції клієнтів 36 банків загальною сумою понад 67,5 млрд грн, 16 млрд USD і 10 млн EUR.

У тому числі одне повідомлення про підозрілі фінансові операції відправили в Національне антикорупційне бюро України, два повідомлення – в Національну поліцію України: щодо підробки індивідуальної ліцензії НБУ про відкриття рахунку за межами України та щодо підробки індивідуальної ліцензії НБУ на експорт банківських металів за кордон України.

В основному спрямована правоохоронцям інформація стосується проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов’язані з виведенням капіталів, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переказом) безготівкові кошти у готівкові, здійснення фіктивного підприємництва, ухилення від оподаткування.

За даними статистичної звітності з питань фінансового моніторингу, поданого банками в НБУ, протягом 9 місяців 2017 року банки надали в Державну службу фінансового моніторингу України інформацію про понад 5,7 млн фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, що майже на 11% більше, порівняно з аналогічним періодом 2016-го (5,1 млн).

 

Джерело: IBC