Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.01.2020

НБУ працюватиме над підвищенням фінансової грамотності українців

Національний банк отримав повноваження на підвищення фінансової грамотності українців, адже сьогодні вступив у дію відповідний закон – “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг” від 20.09.2019 року, повідомляє прес-служба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

Минулого року НБУ проводив заходи з фінансової грамотності. Це, зокрема, лекції та конкурси для студентів вищих навчальних закладів, а також для викладачів, уроки та фестивалі для школярів, тренінги для журналістів, конференції та зустрічі із учасниками ринку.

Заходи з фінансової грамотності проводилися не тільки у Києві, а й ще у дев’яти містах – Житомир, Вінницю, Одесу, Чернівці, Тернопіль, Львів, Дніпро, Харків та Херсон.

Цьогоріч дні фінансової грамотності у регіонах відбудуться у десяти містах. У деяких з них – безпосередньо на запрошення самих міст.

На початку весни Україна увосьме візьме участь у Всесвітньому тижні грошей Global Money Week. Відбудеться безліч заходів для школярів та студентів, які дозволять їм розвивати навички для ухвалення зважених фінансових рішень.

У квітні Національний банк разом з Київською школою економіки проведе наукову конференцію для студентів та молодих дослідників на тему регулювання банківського сектору та монетарної політики.

У травні проведемо Ніч у Музеї грошей Національного банку. У рамках заходу заплановані інтерактивні лекції для молоді.

Восени планується вдруге провести NBU University Challenge. Це змагання студентських команд вищих навчальних закладів.

Також восени відбудуться заходи з фінансової грамотності до Всесвітнього дня заощаджень, до річниці грошової реформи, а також в рамках місяця фінансової грамотності.

Триватиме робота над перетворення Музею грошей Національного банку у сучасний Освітньо-інформаційний центр, який поєднуватиме Музей грошей, Центр просвіти молоді та Центр компетенцій вчителів.