Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.10.2019

Нефьодов планує об’єднати всі митниці в єдину юрособу

Голова Державної митної служби України (ДМС) Максим Нефьодов планує завершити процес об’єднання всіх митниць в єдину юридичну особу до вересня 2020 року.

Як повідомив в інтерв’ю УНІАН Нефьодов, згідно з раніше ухваленим рішенням уряду, кількість митниць скорочено до 16 з 26, а для переходу на єдину юрособу необхідно внести низку змін на законодавчому рівні. «Наступного року взагалі будемо переходити на єдину юридичну особу… Наша мета – завершити цей процес до вересня наступного року. Але для цього треба прийняти ще цілу низку змін до законодавства», – сказав Нефьодов.

Він наголосив, що після об’єднання в єдину юридичну особу з’явиться можливість перерозподілу приблизно 600-800 посад на користь оперативних співробітників. «Тобто, скорочуючи кількість адміністративного персоналу, ми збільшимо кількість людей, які реально стоять на кордоні і оформляють вантажі», – зазначив голова Митної служби.

 

Довідково

Кабінет міністрів у грудні 2018 року прийняв рішення реорганізувати Державну фіскальну службу України шляхом поділу її на державні податкову і митну служби. За підсумками конкурсного відбору голови податкової служби Кабмін 8 травня призначив її керівником Сергія Верланова, який раніше обіймав посаду заступника міністра фінансів України, а 5 липня – першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова керівником Державної митної служби.

У серпні уряд поклав повноваження та виконання функції адміністрування податків з Фіскальної служби на Державну податкову службу, тим самим давши старт роботі нового відомства. Заходи щодо запуску в роботу Державної митної служби тривають. На початку жовтня Кабінет міністрів України затвердив регіональну структуру Державної митної служби України, скоротивши кількість митниць до 16 з 26.