Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.08.2020

«Нібулон» будує зерносховища з галереями й естакадами

На Херсонщині розпочались підготовчі роботи до будівництва зерносховищ з галереями, естакадами та допоміжними спорудами на філії «Голопристанська».

Про це повідомили у пресслужбі компанії «Нібулон», пише ШОТАМ.

Серед основних будівельних передбачених проєктом об’єктів є:

  • три зерносховища ємністю по 7,3 тис. тонн кожне (близько 22 тис. тонн);
  • завантажувальна естакада з ланцюговими транспортерами;
  • підземна розвантажувальна транспортна галерея зі стрічковими транспортерами;
  • система аспірації з повітроводами та пилоочисним устаткуванням;
  • системи дощової каналізації в складі дощоприймачів та каналізаційних мереж.

Після закінчення будівництва нові потужності разом з існуючим технологічним комплексом створять єдину автоматизовану систему прийому, обробки та відвантаження зернових та олійних культур на водний та автомобільний транспорт, а зернозберігальні можливості філії «Голопристанська» зростуть до близько 98 тис. тонн.

Довідка

Філія «Голопристанська» збудована у червні 2017 року, і вже прийняла понад 620 тис. тонн сільгосппродукції. Також паралельно із прийманням перевантажувальний термінал безперервно здійснює вивантаження збіжжя на водний транспорт.

За час діяльності філії «Голопристанська» відвантажено близько 200 одиниць несамохідних суден та транспортовано до морського перевантажувального термінала компанії в Миколаєві понад 660 тис. тонн сільгосппродукції. Таким чином, шляхи країни розвантажено на більше 27 тис. вантажівок.

Херсонська філія має важливе стратегічне значення для реалізації інвестиційних задумів компанії. Херсонщина – це водні ворота України, і саме з Голої Пристані починається водний шлях, що з’єднує Україну з Білоруссю. Відновлення водного шляху Е-40 значно спростить торгівлю між двома країнами, дозволить вивільнити від вантажного автотранспорту обласні центри, що розташовані на річці Дніпро.