Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.04.2023

«Нібулон» експортував 655 тис. тонн збіжжя у січні-березні

ТОВ «Сільськогосподарське підприємство (СП) «Нібулон» завдяки експлуатації нового терміналу на Дунаї збільшило експорт агропродукції у першому кварталі 2023 року до 655 тис. тонн. Про це повідомила прес-служба «Нібулона».

Поки звичні експортні маршрути все ще залишаються заблокованими, «Нібулон» продовжує адаптувати свою торговельну діяльність до нових реалій. Висхідна динаміка добре прослідковується у порівнянні. Так, минулого року «Нібулон» експортував 751,8 тис. тонн у період з березня по листопад. Цьогоріч за підсумками лише першого кварталу компанія вже експортувала 655 тис. тонн сільгосппродукції”, — вказала прес-служба.

Нарощенню експортних показників головним чином сприяло будівництво філії «Бессарабська», яка стала важливим транспортним хабом. Цьогоріч близько 64% зерна було поставлено на глобальний ринок саме завдяки новому підприємству в Ізмаїлі.

Ми й надалі не збавлятимемо обертів у своїй роботі, адже маємо забезпечувати безперервний доступ українських фермерів до міжнародних ринків та сприяти збереженню глобальної продовольчої безпеки”, — наголосили в «Нібулоні».

«Нібулон» експортував 655 тис. тонн агропродукції у січні-березні
Інфографіка: facebook.com/nibulonltd

«Нібулон» розпочав будівництво ізмаїльського терміналу в червні 2022 року. Перший етап проєкту було завершено у вересні. У будівництво нового зернового терміналу в Ізмаїлі інвестовано понад $10 млн.

Внаслідок повної блокади портів Миколаєва «Нібулон» перепрофілював діяльність на роботу в якості «сухого порту» із переведенням вантажів з автотранспорту на залізницю. Очікується, що логістичні збої пом’якшить новий термінал в Ізмаїлі.

ТОВ «СП «Нібулон» (засноване у 1991 році) — один із найбільших операторів зернового ринку України, володіє розгалуженою мережею з 27 елеваторів, у тому числі 13 річковими перевантажувальними терміналами: 10 філій — на Дніпрі, 2 філії — на Південному Бузі, а також власним перевантажувальним терміналом у Миколаївському морському порту. Потужності зберігання зерна на річці становлять 1,13 млн тонн. Власний флот судноплавного підрозділу налічує понад 80 суден. У 2021 році «Нібулон» відвантажив на експорт 5,64 млн тонн сільгосппродукції, що є абсолютним рекордом річної перевалки за час його діяльності.

Компанія у 2020-2021 МР експортувала 4,6 млн тонн зернових та олійних. Обсяг вантажоперевезень внутрішніми водними шляхами у 2020-2021 МР збільшився порівняно з 2019-2020 МР на 11% — до 4,3 млн тонн.

 

ports.ua