Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.01.2020

Німеччина припинить виробляти електрику за допомогою вугілля до 2035 року

Німеччина припинить виробництво електроенергії за допомогою вугілля до 2035 року. Це на три роки раніше, ніж планувалося у договорі, який уклала федеральний канцлер Ангела Меркель і прем’єр-міністри земель країни, пише Cikavosti.

Раніше уряд країни планував припинити використання вугілля для вироблення електрики в 2038 році. Однак чиновники вважають, що у них є економічна можливість «закрити станції, які шкодять довкіллю» на три роки раніше. Оновлений план візьмуть на початку 2020 року.

Точний графік відключень вугільних електростанцій представлять в середині 2020 року. Після цього оператори електростанцій і представники концернів-розробників родовищ повинні внести свої пропозиції або погодитися з проєктом.

Швидка відмова від станцій також дозволить зберегти більшу частину площі лісу Хамбах в Західній Німеччині, де раніше планували розширити відкриту вугільну шахту — для цього знадобилося б вирубати частину лісу, що стало причиною масових протестів мешканців.

Видання Deutsche Welle зазначає, що уряд країни перебуває під сильним тиском громадськості», яке вимагає скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу і дотримуватися Паризьких угод з клімату. Одним із кроків для скорочення викидів є відмова від вугілля — найбільш неекологічних копалин.

Для переходу на «зелений» тип виробництва федеральний бюджет виділить земель гроші на створення екологічних потужностей. Регіони будуть отримувати 1,3 млрд євро протягом 20 років. Додаткові 700 млн євро будуть переведені з Берліна до бюджетів земель протягом наступних 20 років.