Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.06.2022

Німеччина відновить роботу вугільних електростанцій, щоб зменшити залежність від газу з РФ

Уряд Німеччини до 2024 року сподівається створити стійку альтернативу російському газу.

Німеччина відновить роботу вугільних електростанцій і запропонує компаніям стимули для обмеження споживання природного газу, що має допомогти зменшити залежність країни від російських енергоресурсів.

Про це заявив міністр економіки Німеччини Роберт Габек, пише The Wall Street Journal.

“Очевидно, що це стратегія Путіна, щоб нас обурити, підвищити ціни та розділити нас. Ми цього не дозволимо. Ми будемо захищатися рішуче, точно і продумано”, – сказав Габек, коментуючи обмеження Росією поставок газу “Північним потоком-1”.

За оцінками німецького уряду, країна імпортує близько 35% свого природного газу з Росії, у порівнянні з 55% до повномасштабного вторгнення РФ в Україну, і використовує більшу частину для опалення та промисловості.

Минулого року виробництво електроенергії з використанням природного газу становило близько 15% від загального виробництва електроенергії в Німеччині, сказав Габек додавши, що частка газу у виробництві електроенергії цього року, імовірно, впала.

Габек окреслив низку кроків, котрі мають прискорити зменшення частки газу в енергетичному комплексі та створити запаси на наступну зиму.

Зокрема він зазначив, що уряд надасть компаніям можливість розширити використання вугільних електростанцій. Це гарантує, що Німеччина матиме альтернативне джерело енергії, хоча цей крок призведе до затримок у досягненні екологічних цілей щодо скорочення викидів вуглецю.

“Це гірко. Але в цій ситуації необхідно зменшити споживання газу. До зими газові склади повинні бути заповнені. Це має найвищий пріоритет”, – сказав Габек про необхідність використання вугілля.

Міністр очікує, що закон стосовно використання вугілля буде ухвалено 8 липня в Бундесраті, верхній палаті парламенту. Він діятиме до 31 березня 2024 року, до цього часу уряд сподівається створити стійку альтернативу російському газу.

Габек також додав, що уряд запровадить систему аукціонів, яка спонукатиме промисловість до зниження споживання газу. Уряд не повідомив подробиць про те, як працюватиме аукціон, але, за словами Габека, він почнеться цього літа.

Німеччина прагне заповнити свої сховища газу на 90% до грудня. Наразі її газові сховища заповнені приблизно на 56%, сказав Габек.

 

www.unian.ua