Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.08.2022

НКРЕКП внесла зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергі

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила постанову про зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії, якою передбачено ряд кроків назустріч споживачу в аспекті захисту прав споживачів.

Про це йдеться на сайті НКРЕКП, передає Укрінформ.

“12 серпня 2022 року на відкритому засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), було прийнято постанову НКРЕКП № 924 «Про затвердження Змін до Правил роздрібного ринку електричної енергії» (Постанова), яка була оприлюднена на офіційному вебсайті 15.08.2022″, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постановою врегульовується спрощена процедура зміни електропостачальника, що дасть можливість споживачу в порівнянні з нормативно встановленим строком переходу до нового електропостачальника в 21 день, здійснювати такий перехід за 3 дні.

Крім цього, з метою забезпечення побутових споживачів зрозумілою та коректною інформацією щодо нарахувань за спожиту електроенергію, електропостачальників зобов’язано в рахунках на оплату зазначати інформацію про початкові та кінцеві покази засобів обліку електричної енергії, на підставі яких здійснюються нарахування.

Також для споживачів електроустановки яких мають невелику потужністю до 0,1 кВт, спрощено відносини з електрозабезпечення, а саме, врегульовано організацію комерційного обліку та визначення обсягів споживання без встановлення засобів вимірювальної техніки (лічильників).

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), проведе позапланові невиїзні перевірки окремих енергопостачальних компаній через їхню заборгованість перед НЕК «Укренерго».

 

www.ukrinform.ua