Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.07.2022

НКРЕКП затвердила ліцензійні умови діяльності зі зберігання енергії

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), затвердила ліцензійні умови провадження господарської діяльності зі зберігання енергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НКРЕКП.

“22 липня 2022 року НКРЕКП на своєму засіданні прийняла постанову “Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності зі зберігання енергії”, – йдеться у повідомленні.

Ліцензійні умови провадження господарської діяльності зі зберігання енергії впорядковують діяльність ліцензіатів зі зберігання енергії на ринку електричної енергії.

“Вони встановлюють вичерпний перелік документів, які додаються до заяви про отримання ліцензії на провадження господарської діяльності зі зберігання енергії, а також визначають вичерпний перелік вимог, обов’язкових для виконання під час провадження такої діяльності”, – зазначається в повідомленні.

В НКРЕКП зауважують, що затвердження ліцензійних умов забезпечить використання систем накопичення енергії з метою збалансування роботи енергосистеми та підвищення стабільності електропостачання для споживачів.

Як повідомлялося, у лютому Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт №5436-д, яким визначаються основи функціонування систем накопичення енергії (СНЕ) в Україні. Документ набрав чинності 16 червня.

 

www.ukrinform.ua