Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.02.2020

Оборонні закупівлі модернізують за допомогою новітніх технологій

У навчальному центрі ДП «ProZorro» відбувся тренінг для керівників зацікавлених структурних підрозділів Міністерства оборони та Збройних Сил України, які залучені до процесу розробки та ведення тендерної документації згідно із Законом України «Про публічні закупівлі». Модератором та лектором заходу виступила радник Міністра оборони України Тетяна Коба.

Серед організаторів тренінгу разом із АТ «Укрпошта» та ДП «ProZorro» – Центр оборонних закупівель Міноборони України, створений у рамках програми реформування оборонних закупівель наприкінці грудня минулого року.

Основною темою семінару, де зібралося близько 60 осіб, стало застосування новітнього типу закупівель – рамкової угоди, з якою учасників тренінгу ознайомила директор департаменту тендерних процедур АТ «Укрпошта» Ганна Пясецька.

За словами радника Міністра оборони України Тетяни Коби, проведена лекція  безумовно підвищить рівень знань та навичок співробітників департаментів і управлінь оборонного відомства, необхідних для розробки та ведення тендерного процесу. Це також і суттєве зниження потенційних корупційних складових під час здійснення публічних закупівель.

Слід зазначити, що багато учасників тренінгу виявили бажання працювати з професійним модулем бізнес-аналітики ДП «ProZorro». Це модуль, що призначений для моніторингу закупівель та виконання контрактів, а також формування очікуваної вартості. Департамент аудиту українського військового відомства відтепер матиме доступ до цієї платформи для перевірок військових частин та інших замовників Міноборони та Генерального штабу ЗС України.

Довідково

Міжнародна організація «Transparency International Україна» проведе безкоштовні навчання по модулю аналітики для аудиторів Міністерства оборони. Практичне навчання розпочнеться вже з наступного тижня. Все це – старт широкомасштабної навчальної програми, яку вітчизняне військове відомство планує запускати вже незабаром.

Джерело: Урядовий портал.