Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2021

Офіс з розвитку підприємництва та експорту запустив міжнародну версію Єдиного експортного веб-порталу на платформі Дія.Бізнес

Веб-портал вже працює у тестовому режимі за посиланням – https://imp.export.gov.ua

Метою запуску міжнародної версії веб-порталу є промоція українських пріоритетних секторів, вітчизняних та міжнародних заходів, які організовуються на території України, а також допомога у налагодженні двосторонньої співпраці між українськими компаніями та потенційними закордонними партнерами. 

Презентація офіційного запуску міжнародної версії Єдиного експортного веб-порталу відбулася за участі:

  • Олександра Яреми, державного секретаря Кабінету Міністрів України.

  • Валерії Іонан, заступника міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

  • Тараса Качки, заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського. господарства України — Торгового представника України.

  • Дмитра Сеніка, заступника міністра закордонних справ України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

  • Андрія Ремізова, заступника директора з розвитку підприємництва ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».

  • Андрія Литвина, виконувача обов’язків директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».

  • Бенджаміна Клінгера, координатора кластера «Сталий економічний розвиток в Україні», німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Англомовна версія веб-порталу передбачає такі функції та можливості:

  • аналітична інформація щодо фокусних для експорту секторів України;

  • календар бізнес-подій запланованих в Україні: перелік та описи усіх виставок, торговельних місій, форумів тощо;

  • актуальні новини щодо зовнішньоекономічної діяльності та розвитку українського бізнес-середовища;

  • доступ до Каталогу українських експортерів – верифікованої бази контактів українських компаній, які бажають знайти партнерів за кордоном;

  • Кейси — історії успіху підприємців, які успішно вийшли на міжнародні ринки.

«Міжнародна версія Єдиного експортного веб-порталу — це маленький крок для розвитку цього порталу, але це великий стрибок для українського експорту та імпорту», — Валерія Іонан, заступник Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції.

Вся інформація на веб-порталі, враховуючи стандартні форми, необхідні для різних процедур та запитів, є безкоштовною. 

«Єдиний експортний веб-портал створений для консолідації та об’єднання усієї наявної інформації для експортерів та іноземних компаній, що зацікавлені в імпорті товарів та послуг з України. Подібні ресурси є ефективними інструментами, які використовують світові уряди та організації зі сприяння торгівлі з метою підвищення рівня національного експорту та надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки», — Андрій Литвин, виконувач обов’язків директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».  

Міжнародна версія єдиного експортного веб-порталу розміщена у захищеному дата-центрі та відповідає світовим стандартам захисту від кіберзагроз. Інформація користувачів зберігається у зашифрованому вигляді, щоб унеможливити їх перехоплення або викрадення.

«Експортний веб-портал є інструментом для пожвавлення торгівлі, збільшення національного експорту та підтримки бізнесу для виходу на нові ринки. Портал пропонуватиме зацікавленим міжнародним компаніям повну підтримку у пошуку партнерів в Україні, а також надання актуальної інформації про необхідні кроки для початку співпраці з компаніями в Україні. Я вітаю особливо українські малі та середні підприємства з можливістю скористатися новими економічними перспективами», – Бенджамін Клінгер, координатор кластеру «Сталий економічний розвиток в Україні», Німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. 

На створення веб-порталу не витрачали бюджетних коштів.

Проект реалізовувався за стратегічної та інституційної підтримки Уряду України і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерства цифрової трансформації, та за фінансової підтримки Уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.