Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.02.2023

Олександра Азархіна: Запрошуємо міжнародних партнерів долучитися до запуску Офісів підтримки реформ у громадах

Офіси підтримки реформ здійснюватимуть консультаційну та технічну підтримку органів місцевого самоврядування у питаннях антикорупційної політики, управління інвестиційними проектами, роботи з цифровими інструментами, а також стануть прозорою платформою для спілкування регіонів з потенційними донорами та перейняття кращого світового досвіду.
Про це розповіла заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи.
«У центрі нашого підходу до відновлення України — забезпечення якісних послуг для громадян, створення для них комфортних умов життя в країні. Ми не зможемо цього досягнути без активної участі місцевого самоврядування, адже саме воно є ключовою ланкою в оцінці потреб населення та планування майбутніх проектів.
Наше завдання як Міністерства — створити усі необхідні умови для ефективної роботи влади на місцях. Звісно ж, усі ці заходи будуть здійснюватися у рамках децентралізаційних процесів — тому ми й обрали формат Офісів підтримки реформ, як незалежних експертних команд, які зможуть надавати фахову допомогу громадам та підвищувати якість їх роботи відповідно до сучасних світових стандартів.
Цей інструмент вже довів свою ефективність в Україні. Також важливо, що він є зрозумілим та перевіреним для наших міжнародних партнерів. Тому наразі ми ведемо перемовини з різними країнами щодо їх активного залучення в проект», — розповіла Олександра Азархіна.
Також вона наголосила, що Міністерство продовжить імплементацію реформи децентралізації. На цьому шляху відомство співпрацюватиме як безпосередньо з органами місцевого самоврядування, так і з міжнародними партнерами та експертною громадськістю.
www.kmu.gov.ua