Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.02.2021

Ольга Стефанішина назвала ключові домовленості за підсумками Ради асоціації: енергетика, лібералізація торгівлі, зелений курс, цифрова сфера

За підсумками засідання Ради асоціації, Україна та ЄС ухвалили спільну заяву. У ній сторони підтвердили відданість курсу на зміцнення політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС. Євросоюз також підтвердив готовність допомогти Україні отримати ранній доступ до вакцин та підтримати кампанію з вакцинації через регіональний проект з ВООЗ, запущений сьогодні.

“До Ради асоціації була здійснена велика підготовча робота. Проведено консультації з європейськими партнерами щодо широкого спектру питань – від оновлення Угоди, долучення України до Зеленого курсу до посилення співпраці у сфері мобільності та міграції. Ми чітко заявили про намір долучитися до нових європейських ініціатив та активізувати співпрацю у рамках тих, що діють зараз. Усі ці напрацювання знайшли своє відображення у спільній заяві, яка стане обов’язковим робочим орієнтиром для України та ЄС. І як і планували – ми офіційно розпочинаємо всебічний огляд досягнення цілей Угоди, результати якого мають бути представлені на Саміті Україна-ЄС у 2021 році. Також розпочинаємо консультації щодо перегляду параметрів зони вільної торгівлі”, – сказала Ольга Стефанішина.

Віце-прем’єр-міністр зазначила, що на Раді асоціації сторони відзначили прогрес України у реформуванні внутрішніх водних шляхів та намір України включити Дніпро та Південний Буг до регіональної Транс’європейської транспортної мережі. Крім того, Рада асоціації нагадала про важливість укладення Угоди про Спільний авіаційний простір якомога раніше у 2021 році.

Рада асоціації також привітала прагнення України привести свою політику та законодавство у відповідність до Європейського зеленого курсу.

“Україна братиме участь у процесах формування та імплементації Зеленого курсу, а сферами спільного інтересу є енергоефективність, водень, трансформація вугільних регіонів, промислові альянси та розвиток кліматичної архітектури. Економіка Європейського континенту зазнає змін, тому ми будемо об’єднувати зусилля з ЄС для взаємовигідного співробітництва” – сказала Ольга Стефанішина.

У спільній заяві зазначається, що Рада асоціації привітала прагнення України наблизити своє національне законодавство до законодавства ЄС у сфері цифрової економіки, привітала прогрес у виконанні положень Угоди про асоціацію щодо телекомунікацій та підкреслила необхідність подальших зусиль у цій галузі, зокрема забезпечення незалежності регулятора телекомунікацій.

Обидві сторони привітали спільний робочий план співпраці між ЄС та Україною щодо електронних довірчих послуг. Сторони також погодились продовжити співпрацю в рамках Стратегії ЄС для Дунайського регіону.

Джерело: Урядовий портал.