Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.06.2019

П’ять українських екологічних стартапів, про які заговорив увесь світ

Спрямовані на зменшення шкідливого впливу людини на довкілля, п’ять проектів перемагали на всесвітніх конкурсах та отримали визнання не тільки української,а і всесвітньої аудиторії.

Про них писали західні видання, їхні продукти та послуги замовляли за кордоном, а кампанії збору коштів отримували величезні суми від людей зі всього світу.

Коноплі в будівництві

Український бренд, який виготовляє конопляні стіни.

Hempire UA  – український стартап, що будує споруди з матеріалу, в основі якого – вапно і коноплі. Як зазначають на сайті стартапу, у суміші подвійне призначення – бути утеплювачем і будівельним матеріалом.

Цією кашеподібною сумішшю можна утеплити будь-які поверхні, зазначається на сайті стартапу. І навіть будувати стіни – ну, за наявності каркаса, звісно.

Виробництво суміші  – це усього лише 5 хвилин: спеціальним міксером на будівельному майданчику вапно перемішується з конопляною кострою .

Вона дорожча за стандартні утеплювачі типу скловати, проте не потребує додаткових елементів для монтажу.

Електровелосипед Delfast Ebike з рекордним запасом ходу

У 2017 році на одному заряді Delfast Ebike подолав 367 км за 16,5 годин, встановивши тим самим світовий рекорд тривалості поїздки електробайка  на одному заряді. Але для цього довелось тримати середню швидкість у 21 кілометр на годину.

Максимальна швидкість електробайків з рекордним запасом ходу – 80 км/годину. Але є недолік – час повної зарядки байку перевищує 6 годин.

Байки від DelFast мають автоматичний стоп-сигнал, GPS-трекер, сигналізацію і два USB-роз’єми.

Безшумний вітрогенератор

Зазвичай вітрогенератори – це доволі галасливий спосіб видобутку “зеленої”енергії. І тут київська компанія Sirocco Energy, обдумавши цю проблему, спроектувала компактний вітровий генератор, запросто зможе працювати, приміром, на даху багатоповерхівки. Ця модель не має лопатей і може працювати від вітру меншої швидкості, ніж стандартний вітрогенератор.

Потужність — до 30 кВт. У компанії уже готуються до запуску серії таких виробів, проте вартість ще не розраховували. У планах – вихід на ринки ЄС.

Екологічна щітка Effa

Екологічна зубна щітка Effa з уже вбудованою зубною пастою – серед топ-5  найкращих стартапів світу в сфері клімату.

Щітка одноразова і виготовлена з переробленого паперу та екологічних матеріалів на кшталт органічного пластику.

Автори ідеї зазначають, що навіть якщо таку щітку просто викинути, вона стане добривом для ґрунту і розкладеться у ньому повністю.

Винахідники націлені, у першу чергу на ринок Європи, бо, за їх словами, український ринок поки не дуже приваблюють еко-ідеї.

Effa нещодавно завершила програму в акселераторі у Нью-Йорку.

Стартап також відібрали до бізнес-програми одного з найбільших виробників паперу – Stora Enso.

PassivDom: жити там, де хочеться

Команда PassivDom відома тим,що створює модульні будинки з допомогою 3D-принтера.

Будинки повністю автономні та екологічно чисті.  Для потреб мешканців встановлені системи регуляції температур, контролю якості повітря, а живляться будівлі від енергії сонця.

Автор ідеї Максим Гербут каже: стіна такого панельного будинку настільки ж тепла, як і цегляна товщиною 7,3 м.

Як виглядає такий дім? Площа – 36 квадратних метрів. На даху панельного будинку – сонячні панелі, які виробляють енергію навіть у дощову погоду. Є додаткове живлення від акумуляторів будинку у разі безсонячних днів – їх вистачить до двох тижнів. Опалення, водопостачання та каналізація – також цілком автономні. Фундаменту не потребує, а у складеному вигляді за пару годин його можна перенести.

Головна ідея, такого дому, кажуть засновники – можливість екологічного життя де завгодно: від берегу моря до гірських вершин.

Джерело: #ШОТАМ