Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.02.2023

П’ятий балкер гуманітарної програми Grain from Ukraine вирушив до Африки

З морського порту Чорноморськ вирушив балкер Valsamitis (прапор — Ліберія), завантажений 30 тис. тонн продовольчої пшениці для Кенії та Ефіопії за гуманітарною програмою Grain from Ukraine. Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Балкер Valsamitis з 25 тис. тонн української пшениці до Кенії та 5 тис. тонн до Ефіопії вийшов з порту «Чорноморськ». Це п‘яте судно в рамках програми Grain from Ukraine, мета якої — забезпечити українським зерном країни, які потерпають від голоду”, — вказала прес-служба.

Також з порту Одеса вийшов балкер Royal Star (прапор — Панама), який зафрахтовано Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Балкер доставить 25 тис. тонн української пшениці до Афганістану.

За вихідні з портів Великої Одеси вийшли 10 суден з 361,2 тис. тонн агропродукції для Африки, Азії та Європи в рамках Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування. Загалом з початку дії Зернової ініціативи порти відправили 757 суден із вантажем 21,9 млн тонн агропродукції.

Наприкінці минулого року та початку поточного порти Великої Одеси відправили чотири судна з 80 тис. тонн гуманітарної пшениці від України для Ефіопії та Сомалі. Загалом у межах гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine наша держава планує відправити до середини 2023 року понад 60 суден до Ефіопії, Судану, Південного Судану, Сомалі, Конго, Кенії, Ємену тощо.

Grain from Ukraine — продовольча ініціатива, спрямована на забезпечення зерном країни, які опинилися на межі голоду. Вона реалізується в партнерстві з Всесвітньою продовольчою програмою ООН (WFP). Про фінансову участь у програмі заявили понад 30 держав та Європейський Союз. Обсяг акумульованих коштів, наданих міжнародними партнерами для української ініціативи Grain from Ukraine становить майже $200 млн.

Перше судно Nord Vind (прапор — Барбадос) за цією програмою на початку грудня прибуло до порту Джибуті, звідки 25 тис. тонн пшениці було доставлено мешканцям Ефіопії.

 

ports.ua