Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.07.2022

Падіння цін на кольорові метали може стати найбільшим з 2008 року – Bloomberg

Ознаки рецесії в усьому світі ведуть до падіння цін на промислові метали

Падіння цін на базові метали у другому кварталі може стати найбільшим із часів світової фінансової кризи 2008 року, оскільки відновлення економіки Китаю відбувається повільно. На цьому фоні зростають ризики рецесії у світі.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на Bloomberg.

Індекс металів, які торгуються на LME, знизився на 23% з кінця березня. Найбільше зниження продемонструвало олово, що подешевшало на 38%. Котирування алюмінію скоротилися приблизно на третину, міді – на 20%. Зниження індексу LME з початку цього року становить 12%.

«Хоча активність у промисловому секторі Китаю і збільшилася цього місяця вперше з лютого, проте покращення було доволі млявим. При цьому слабкий ринок нерухомості досі тисне на попит на метали. Політика нульової толерантності до COVID-19 у країні зберігається, що означає можливість запровадження обмежень і локдаунів у будь-який момент у разі зростання захворюваності», – пише Bloomberg.

Ринку загрожує рецесіяу США та, можливо, у всьому світі. Федеральна резервна система вже попередила, що світ переходить до режиму більш високої інфляції.

Темпи економічного зростання сповільнюються, принаймні у найбільших економіках, а це негативно впливатиме на будівельну галузь, на яку припадає значна частка попиту на метали.

Як повідомляв GMK Center, рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило короткострокову оцінку вартості залізної руди, нікелю, цинку та коксівного вугілля. Відповідне підвищення цін відображає посилення постпандемійного попиту та перебої у поставках, особливо з РФ.

 

gmk.center