Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.01.2020

Парламент підтримав підвищення лімітів для ФОП І, ІІ, ІІІ груп спрощеної системи оподаткування до 1, 5 та 7 мільйонів гривень на рік

Верховна Рада України проголосувала за законопроект №1210 і в ньому норму щодо підвищення лімітів для фізичних осіб – підприємців І, ІІ, ІІІ груп спрощеної системи оподаткування до 1, 5 та 7 мільйонів гривень на рік, повідомляється на сайті Мінекономіки.

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства має на меті спрощення умов ведення бізнесу, та, зокрема, виступає за поліпшення умов для ФОПів. Водночас, критично-важливим компонентом загальної політики створення сприятливого середовища для розвитку бізнесу є проведення широкої податкової реформи.

Ініціатива з перегляду розмірів граничних обсягів доходів ФОПів підприємців І, ІІ та ІІІ груп спрощеної системи оподаткування була у фокусі Координаційної ради з питань розвитку мікропідприємництва та малого підприємництва (далі – Рада) при Кабінеті Міністрів України.

“Ми підтримуємо рекомендації Ради і віримо у те, що демократичний політичний процес дає можливість реалізовувати ініціативи, потрібні для розвитку країни”, – прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

Нагадаємо, переважна більшість членів Ради висловилась на підтримку необхідності перегляду розмірів граничних обсягів доходів фізичних осіб – підприємців І, ІІ та ІІІ груп спрощеної системи оподаткування, оскільки протягом 2015-2019 років збільшився розмір мінімальної заробітної плати у 3,4 рази (з 2019 грн до 4173 грн), ставки податку для платників ІІІ групи збільшено з 2 до 3 % (для платників ПДВ) та з 4 до 5 % (для неплатників ПДВ), а також за період з 2015 року по 2019 рік індекс споживчих цін в Україні за розрахунками Мінекономіки склав 201,1%.

Рада створена з метою покращення умов для мікро, малого та середнього підприємництва та на виконання Указу Президента України від 17.10.2019 № 761/2019 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців» (постанова Кабінету Міністрів України від 28.10.2019 № 892).

Основними завданнями Ради є, серед іншого, підготовка стратегічних рішень щодо проведення реформ у сфері сприяння розвитку мікро та малого підприємництва.