Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.09.2021

Парламент удосконалює процедуру складання митних декларацій

Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт №4517 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо урегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції згідно з УКТЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу».

Як передає кореспондент Укрінформу, за таке рішення проголосували 308 народних депутатів.

Документ пропонує викласти у новій редакції статтю 267 і доповнити статтю 280 Митного кодексу України. Одна з ключових цілей документа — адаптація вітчизняного законодавства до законодавства ЄС в частині процедури складання митних декларацій на товари, які підпадають під різні товарні підпозиції відповідно до УКТЗЕД (Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності – ред.). Дію нових положень не поширюватимуть на товари, які оподатковуються акцизним податком і особливими видами мита, а також щодо імпорту яких законодавство встановлює кількісні обмеження.

За розрахунками Держмитслужби, реалізація положень законопроєкту призведе до щорічного збільшення надходжень ввізного мита приблизно на 150 млн грн.

Як повідомлялося, Державна митна служба за січень-серпень перевиконала план надходжень на 19 млрд грн, перерахувавши до держбюджету 291 млрд грн. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження митних платежів збільшились на 76 млрд грн або на 36%.

 

www.ukrinform.ua