Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.05.2021

Перша ліцензована компанія почала видобуток бурштину на Рівненщині

Компанія ТОВ “Центр “Сонячне ремесло”, що входить до Concorde Capital Ігоря Мазепи, розпочала видобуток бурштину-сирцю на родовищі біля Володимирця Східного на Рівненщині – це перша компанія, що отримала для цього усі необхідні ліцензії.

Про це повідомляє Рівненська ОДА, пресреліз Concorde Capital.

Компанія отримала спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобутку бурштину загальною площею понад 84 га до 2029 року. Після відпрацювання усього родовища на його території відновлять ліс.

За попередніми геологічними дослідженнями запаси складають близько 40 тонн бурштину-сирцю. Планується, що ділянка буде відпрацьована за 5-6 років. Інвестиції становили близько 5 млн доларів.

Основні ринки збуту, кажуть у компанії, це Україна, Китай та країни арабського світу. Компанія планує займатися як видобутком, так і реалізацією бурштину, а також його переробкою. Для збуту використовуватимуть онлайн-аукціони та інші майданчики, аби люди могли вільно придбати каміння.

“У кінці 2019 року з ініціативи Президента України Володимира Зеленського прийнятий закон про легалізацію сфери бурштину. На сьогодні вже маємо 25 реалізованих на аукціонах ділянок, надходження у держбюджет склали близько 70 мільйонів”, – зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

У держадміністрації додали, що найближчим часом на Рівненщині на аукціон виставлятимуть ще 5 “бурштинових” ділянок.

 

www.epravda.com.ua