Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.10.2017

Перша спеціалізована конференція «МАСТИЛЬНІ МАТЕРІАЛИ-2017»

27 жовтня 2017 року в Музеї братів Кличків у Києві відбулася Перша спеціалізована конференція «МАСТИЛЬНІ МАТЕРІАЛИ-2017».

Організатором заходу виступило Державне підприємство “Держзовнішінформ” спільно з генеральним медіа-партнером – авторською аналітичною  передачею «OPEN CASE з Наталією Церковниковою» і діджитал партнером WD&SS.

Конференція стала дискусійною платформою для обговорення поточного стану ринку мастильних матеріалів та перспектив подальшого розвитку, зібрала представників виробників, трейдерів і споживачів, фахівців з Польщі та Білорусі.

Перша сесія Конференції була зорієнтована на огляд сучасного стану ринку та законодавчі ініціативи щодо стимулювання його розвитку. Її відкрив член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту Віталій Корчик. Він розповів про законодавчі ініціативи щодо врегулювання ринку мастильних матеріалів, які сьогодні розглядаються в Комітеті. Пан Корчик наголосив на важливості питання утилізації відпрацьованих олив для захисту довкілля та  висловив надію, що кінцевим результатом обговорення стане прийняття  законодавства для ефективного регулювання ринку мастильних матеріалів.

Головний фахівець-аналітик ДП «Держзовнішінформ» Віктор Березін зосередився на поточному стані ринку. «Український ринок мастильних матеріалів демонструє позитивну динаміку зростання. Згідно з дослідженнями, починаючи з 2009 року щорічний приріст споживання технічних олив в Україні складає 2-3%. Зростання спостерігалося в ключових сегментах ринку, куди входять споживчі, комерційні та промислові оливи. У цілому до 2020 року експерти прогнозують зростання попиту на технічні оливи в Україні на рівні 25%. Особливо інтенсивне зростання буде спостерігатися в період 2020-2025 років і може скласти 55%», – зазначив Березін.

Наталія Церковникова, директор компанії «Смарт Квін» у своєму виступі ґрунтовно охарактеризувала світові тренди й українські реалії ринку мастильних матеріалів.

Завершували першу сесію Конференції в. о. начальника Департаменту методологічної та нормотворчої роботи ДФС України Олексій Задорожний, який вказав на особливості трансфертного ціноутворення для переробників мастильних матеріалів, а також головний експерт відділу операційного контролю та управління проектами ПАТ “ІНГ Банк Україна” Євген Ірклієнко з питанням валютного контролю транскордонних операцій.

Другу сесію Конференції відкрив головний спеціаліст відділу поводження з відходами та небезпечними речовинами Міністерства екології та природних ресурсів України Євген Шмурак. Він наголосив, що відпрацьовані оливи віднесено до найбільш проблемних груп відходів, поводження з якими вимагає створення окремої системи збирання, видалення, знешкодження й утилізації. «За умови прийняття Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року та нового рамкового закону «Про відходи», до законодавства про відходи будуть внесені два базові положення: ієрархія поводження з відходами (5-ступенева) і принцип розширеної відповідальності виробника (РВВ). Нині проект розпорядження Кабінету Міністрів України про затвердження Національної стратегії управління відходами до 2030 року знаходиться на розгляді в Кабінеті Міністрів України», – зазначив пан Шмурак.

Особливості організації обліку витрат олив на підприємствах, адміністрування, збору й утилізації відпрацьованих олив – тема виступу начальника управління ресурсних, рентних та неподаткових платежів Департаменту оподаткування юридичних осіб ДФС України Олександр Шумський. Серед інших питань велику зацікавленість слухачів викликала  інформація доповідача про можливі напрямки покращення  зазначених процедур.

Завершив другу сесію Конференції директор компанії «Випробувальний центр паливно-мастильних матеріалів» Микола Худолій, який детально роз’яснив як зекономити кошти за рахунок поточного аналізу якісних показників олив у процесі експлуатації техніки.

 

Головною темою третьої сесії були процедурні питання  закупівлі,  електронних торгів та контролю якості на ринку олив та мастильних матеріалів. З відповідними доповідями виступили  керівник департаменту темних нафтопродуктів «ВОГ ТРЕЙД» Юрій Чепенко, в.о директора з питань матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Укргазвидобування» Неллі Стельмах, заступник генерального директора ПрАТ «Волинська фондова компанія» Валерій Дудар та  Михайло Шнейдер, директор департаменту  матеріально-технічного забезпечення ПАТ «Укрпошта».

У заключній частині заходу президент групи компаній «Де Візу» Олександр Бойко проаналізував проблеми та шляхи підвищення інвестиційної привабливості компаній.

У ході Конференції її учасники отримали відповіді на свої численні запитання.

Прес-служба ДП “Держзовнішінформ”