Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.02.2021

Підписано Меморандум між Мінагрополітики і Асоціацією об’єднаних територіальних громад

Ми починаємо новий етап співпраці з Асоціацією об’єднаних територіальних громад, спрямований на реалізацію дієвої аграрної політики на місцях – виробництва, розвитку сільських територій і фермерства, сільськогосподарської кооперації, земельних відносин та землеустрою. Це класний практичний кейс, який дозволить налагодити ефективну співпрацю між органами місцевого самоврядування та центральними органами виконавчої влади. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко після підписання Меморандуму про співпрацю між Мінагрополітики і ВАОТГ.

«Меморандум – це політика, яка впроваджуватиметься між Мінагрополітики та Асоціацією. Зокрема, це стосується залучення фахівців і громадськості для обговорення нормативних актів і законодавчої бази, її імплементація. А також поширення кращих практик щодо державного нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі в частині дотримання земельного законодавства і використання та охорони земель усіх категорій і форм власності», – зазначив Роман Лещенко.

Міністр акцентував увагу на питанні передачі землі с/г призначення у громади. «В рамках земельної децентралізації вже 1263 територіальні громади з 1470 отримали у комунальну власність понад 2 млн га с\г земель. Остаточна передача с/г земель місцевим громадам завершиться з прийняттям законопроекту №2194», – повідомив Роман Лещенко та підкреслив, що децентралізація є ключовою реформою, яка розкриває можливості на місцях. «Для мене реформа має ціннісне значення, за нею майбутнє України», – наголосив він.

Окремим стратегічним напрямком співпраці з Асоціацією Роман Лещенко назвав розвиток сільських територій. «Прийнятий Парламентом у першому читанні законопроект №4046 щодо стимулювання діяльності фермерських господарств є одним з ефективних інструментів розвитку сільських територій через надання дієвої держпідтримки фермерам до 35 років. Це дасть можливість сільській молоді реалізувати свої підприємницькі ініціативи та сприяти зупиненню міграції молоді із сільських територій», – розповів Міністр.

Джерело: Урядовий портал.