Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.09.2020

Підписано міжурядову угоду між Україною та Словаччиною, яка дозволить відновити роботу аеропорту “Ужгород”

Сьогодні, 24 вересня, Міністр інфраструктури України Владислав Криклій та Міністр транспорту і будівництва Словацької Республіки Андрей Долежал підписали двосторонню міжурядову угоду про надання авіаційних експлуатаційних послуг українським постачальником цих послуг у визначеній частині повітряного простору Словаччини відносно аеропорту “Ужгород”. Її укладання дозволить відновити повноцінне функціонування летовища та зв’язати Закарпатську область авіаційним сполученням з іншими регіонами України, а також із закордоном.

Підписання вищезазначеної угоди відбулося в рамках офіційного візиту Президента України Володимира Зеленського до Словацької Республіки.

“У силу географічних та інших особливостей аеропорту “Ужгород”, який знаходиться практично на кордоні зі Словаччиною, відліт і захід на посадку літаків на летовищі неможливий без використання території цієї держави. Термін попередньої міжурядової угоди, який врегульовував дане питання, сплив, і ми наполегливо працювали разом зі словацькою стороною над поновленням домовленостей для повноцінного запуску аеропорту. Вдячні Уряду Словацької Республіки за співпрацю і сподіваємося на плідну роботу надалі”, – прокоментував підписання угоди Владислав Криклій.

За його словами, підписання цієї угоди також сприятиме зміцненню взаємних двосторонніх відносин у сфері цивільної авіації між Україною та Словаччиною та в частині розширення можливостей міжнародних авіаперевезень. Також Владислав Криклій висловив сподівання на швидке завершення узгодження технічних питань, що стосуються реалізації угоди, та підписання сторонами Імплементаційних протоколів у місячний термін.

Угоду було парафовано обома країнами у ході переговорів у Києві 18 грудня минулого року. Документ враховує безпекові та оборонні аспекти, які випливають із членства Словаччини в НАТО, а також із факту, що спільний українсько-словацький кордон теж є зовнішнім кордоном Альянсу.

Угода укладена на невизначений термін і набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про завершення договірними сторонами всіх внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання її чинності.

Нагадаємо, 10 червня, на своєму засіданні Уряд уповноважив Міністра інфраструктури Владислава Криклія підписати зазначену угоду від української сторони.

Джерело: Урядовий портал.