Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.10.2021

Підтримка садівництва наступного року буде пріоритетом Мінагро – Лещенко

Підтримка садівництва у 2022 році буде одним із пріоритетів у роботі Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Про це 28 жовтня під час робочої поїздки до Вінниці повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Міністр зустрівся з представниками галузі під час круглого столу на тему «Підсумки садівничого сезону 2021 року. Державна підтримка галузей садівництва й переробки. Проблеми галузі та шляхи їх вирішення».

Він зазначив, що минулого року уряд виділив на підтримку садівництва 290 млн грн. Цьогоріч було збільшено обсяги фінансування до 450 млн грн і розширена, диверсифікована сама програма підтримки: і на саджанці, і на шпалеру, і на холодильне обладнання. Втім, за оцінкою Лещенка, цього недостатньо.

«Ми вже бачимо, що запит на компенсацію і обсяг реалізованих проєктів більший, ніж обсяг державної підтримки. Тому по результатах цього року (по залишках) ми окреслимо позицію щодо перерозподілу коштів і, безумовно, на 2022 рік питання підтримки садівництва є для нас у пріоритеті», – сказав міністр.

За його словами, це зумовлено кількома факторами. Зокрема, створенням у галузі нових робочих місць, необхідністю створення якісно нової інфраструктури і забезпечення виробництва якісної продукції, у тому числі, з експортними можливостями. Лещенко додав, що міністерству відомі проблеми садівників з ціноутворенням на вирощену продукцію, які виникли у поточному році.

«Тому ми на кінець листопада формуємо експертний штаб для того, щоб вирішити питання по експортній позиції, в першу чергу, – по яблуках», – сказав міністр.

Він запросив представників галузі стати учасниками цього процесу і вносити власні пропозиції з вирішення зазначених проблем.

Як повідомлялося, у поточному році на підтримку вітчизняних аграріїв передбачено 4 млрд грн, які спрямовуються за п’ятьма основними напрямами. Зокрема, на низку нових програм – 500 млн грн, серед яких державна підтримка страхування сільгосппродукції, компенсація втрат посівів в Одеській області, підтримка зрошення, підтримка органічного виробництва, підтримка розвитку картоплярства.

 

www.ukrinform.ua