Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.09.2020

Після підняття танкеру «Делфі» забруднення у воді не зафіксували

Після того, як 26 серпня затонулий біля Одеси танкер «Делфі» було піднято на кіль, Державна екологічна інспекція не зафіксувала забруднення води. Про це повідомив голова Держекоінспекції Андрій Мальований.

«Підняття танкеру «Делфі» не спричинило забруднення Чорного моря. 26 серпня затонуле біля Одеси судно нарешті поставили на рівний кіль. Це сталося майже через рік після аварії і після численних фактів забруднення моря нафтопродуктами з танкеру. Наступний крок – його транспортування з акваторії біля пляжу «Дельфін». Державна екологічна інспекція протягом місяця регулярно здійснювала відбір проб поблизу затонулого судна. В період з 22 по 30 серпня забруднення чи перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів не виявлено», – зазначив Андрій Мальований.

Зараз у ДЕІ продовжують слідкувати за акваторією моря поблизу затонулого судна, а також проводити аналізи проб води.

«Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Одеської області продовжують щоденно моніторити акваторію в районі затонулого танкеру та брати проби води на аналіз. Якщо стан води буде змінюватись – повідомлятиму. Сподіваюсь також на успішне транспортування танкеру з місця його аварії. Крім того, це дасть можливість ДЕІ провести повні розрахунки збитків, які судно завдало довкіллю», – додав Андрій Мальований.

Джерело: Урядовий портал.