Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.06.2021

Південний ГЗК у 2021 році має намір вкласти 5 млрд грн у модернізацію

Південний гірничо-збагачувальний комбінат (Південний ГЗК) має намір у 2021 році інвестувати в розвиток підприємства 5 млрд грн. Про це повідомила прес-служба комбінату.

Основний обсяг капінвестицій спрямують на збільшення виробничої потужності комбінату, підвищення якості продукції, а також оновлення парку техніки.

На модернізацію переділу збагачення Південний ГЗК планує спрямувати 3 млрд грн. Підприємство відремонтує чотири технологічні секції на рудозбагачувальних фабриках №1 і №2. Після капремонту випуск концентрату зросте на 1 млн т на рік – до 14 млн т на рік.

До кінця року комбінат планує ввести в експлуатацію другий 140-тонний самоскид БелАЗ. Також у планах придбати два бурових верстати Atlas Copco, бульдозер Caterpillar і 30 вагонів-самоскидів.

Крім закупівлі нової техніки, Південний ГЗК відремонтує три екскаватори і два локомотиви. Також буде виконано ремонт 12 км залізничних колій.

Південний ГЗК готується до виходу на ринок DR-окатишів. Продукцію використовують у виплавці сталі, минаючи доменний переділ. DR-окатиші мають попит у сталеливарних підприємств світу.

«Інвестиційна програма на 2021 рік – потужний заділ на розвиток комбінату протягом наступного десятиліття. Заплановані капіталовкладення дадуть підприємству змогу підготуватися до випуску нової, високомаржинальної продукції, а також міцніше закріпитися на наявних ринках збуту і знаходити нові», – зазначив Костянтин Федін, гендиректор Південного ГЗК.

Як повідомляв GMK Center, за підсумками 2020 року Південний ГЗК збільшив капітальні інвестиції на 20,6% в порівнянні з 2019 роком – до 2,96 млрд грн. Інвестиції в капітальні ремонти зросли на 9%, до 640,7 млн ​​грн, в інвестиційні проєкти – на 24,4%, до 762,4 млн грн, а в програми підтримки – на 24,2%, до 1,56 млрд грн.

 

gmk.center