Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.11.2021

План “Великого будівництва” до 2024 р. – 24 тис. км доріг і 1,4 тис. мостів – глава Мінінфраструктури

Програма “Велике будівництво” передбачає до 2024 року відновлення 1,4 тис. мостів і оновлення 24 тис. км основної мережі доріг, повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков на конгресі “Дороги майбутнього” Національної асоціації дорожників України в Києві у вівторок.

Він уточнив, що в 2020-2021 рр. у рамках програми було відремонтовано 13 тис. км. доріг і 520 мостів, а також встановлено 50 майданчиків для зважування вантажівок під час руху.

Міністр додав, що в планах до 2024 року також будівництво 500 км велодоріжок у найбільших агломераціях країни та туристичних центрах.

Серед основних проектів на найближчі роки Кубраков відзначив будівництво Київської обхідної дороги, ремонт траси М-05 Київ – Одеса, М-14 Одеса – Миколаїв – Херсон, М-24 Мукачево – Берегове – Лужанка (кордон з Угорщиною), Н-08 Бориспіль – Переяслав, а також обхід Чернівців і концесійну дорогу Краківець – Львів – Броди – Рівне.

Він повідомив, що узгоджений із Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) план антикорупційної програми та пілотного проекту в “Укравтодорі” дасть змогу розблокувати фінансування реконструкції дороги М-05, а також доведення М-14 до першої категорії.

Стосовно концесійної дороги з Краковця, глава Мінінфраструктури висловив сподівання, що її ТО відбудеться вже в грудні цього року, що дасть можливість у другому півріччі 2022 року укласти концесійний контракт і до кінця наступного року розпочати практичні кроки з будівництва дороги.

 

ua.interfax.com.ua