Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.09.2022

Побутові клієнти постачальника “останньої надії” і далі отримуватимуть газ за річною ціною “Нафтогазу” в 7,96 грн/куб.м – НКРЕКП

Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), дозволила ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз України” як постачальникові “останньої надії”(ПОН) забезпечувати газом своїх побутових клієнтів за ціною його базової річної пропозиції як “звичайного” постачальника – 7,96 грн/куб.м.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні регулятора у вівторок увечері.

Згідно з постановою, такі умови діятимуть з 1 вересня цього року і для побутових споживачів, уже внесених до реєстру клієнтів ПОН, і для майбутніх. Термін дії цих умов – 1 травня року, що йде за роком, у якому буде припинено або скасовано воєнний стан в Україні.

“Це прямі норми закону. Так ми захищаємо споживачів. Вважаю, що ми не можемо не ухвалити цю постанову. Щоб не було ніяких хвилювань”, – зазначив під час засідання член НКРЕКП Валерій Тарасюк.

За даними комісії, озвученими на засіданні, ціна газу від ПОН, що розраховується за спеціальною формулою, коливається від 100 до 200 грн/куб. м.

Ініціатором ухвалення постанови стала сама ГК “Нафтогаз України”, що виконує функції ПОН.

Як повідомлялося, ціна постачань ПОН уже була прирівняна наказом Міненерго до базової річної пропозиції ГК “Нафтогаз України” з 1 травня 2022 року, коли він прийняв 8,8 млн побутових споживачів, більшість із яких раніше обслуговувалася постачальниками, які працюють під брендом “Твій Газзбут” (вони не змогли укласти відповідні договори з “Нафтогазом”). Згодом споживачі ПОН були переведені на ГК “Нафтогаз України” як “звичайного” постачальника.

Термін дії прирівняної ціни ПОН до ціни базової річної пропозиції “Нафтогазу” минув 31 серпня.

 

ua.interfax.com.ua