Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.12.2020

Поглиблення українсько-німецьких відносин є ключовим для євроінтеграції України, – Ольга Стефанішина

14 грудня відбулось 11-те засідання Українсько-німецької Групи високого рівня з економічного співробітництва під співголовуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної  та Парламентського державного секретаря Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини Марко Вандервітца.

Під час відеоконференції обговорювались торговельні відносини України з Німеччиною, впровадження реформ, бізнес-клімат, фінансове та інвестиційне співробітництво, енергетичні питання тощо.

«Німеччина є стратегічним та одним з найбільших торговельних партнерів України. Ми бачимо дуже високу динаміку секторального співробітництва. Переконана, що поглиблення двосторонніх відносин є одним з ключових елементів євроінтеграції України», – сказала Ольга Стефанишина.

Віце-прем’єр-міністр повідомила, що Уряд України розпочав роботу над національною економічною стратегією до 2030 року, яка передбачає широкий набір інструментів для підтримки національного бізнесу та економіки. Також Україна планує оновити підхід до міжнародної торгівлі та взаємодії з торговими партнерами.

Представники німецької сторони підкреслили, що Україна є другим за важливістю партнером Німеччини в регіоні Східної Європи та Центральної Азії. Поряд з тим, вони акцентували увагу на важливості правової безпеки для німецького ринку та німецьких фірм.

«Нещодавно Парламент ухвалив пакет законопроектів, які створюють додаткові гарантії для безпеки інвестицій в Україні. У той же час, оновлення торгової частини Угоди про асоціацію зменшить торгові бар’єри та відкриває більше можливостей для українських, німецьких та європейських компаній працювати на ринках України та Євросоюзу», – сказала Ольга Стефанішина.

За словами Торгового представника України Тараса Качки, Угода про асоціацію створює сприятливі умови для перенесення виробництва в Україну з інших країн світу. Зокрема, у рамках Угоди Україна має важливий прогрес у митних питаннях.

Він повідомив про роботу України щодо тестового запровадження авторизованих економічних операторів, а також про процес долучення України до системи спільного транзиту з ЄС. Це дозволить пришвидшити перетин кордону і доставку продукції. Важливим для розвитку торгівлі також буде укладання Угоди АСАА («промисловий безвіз»), яка сприятиме торгівлі промисловою продукцією.

«В економічних відносинах між Україною і Німеччиною машинобудування і передача технологій є дуже важливими і ми хочемо, щоб в нас було якомога менше бар’єрів у торгівлі промисловою продукцією», – сказав Тарас Качка.

Джерело: Урядовий портал.