Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.03.2022

Полтавщина готується до посівної кампанії, хочуть засіяти 1,4 мільйона гектарів полів

Аграрії Полтавської області готуються з першого квітня розпочати посівну кампанію. Засіяти цієї весни хочуть усі 1,4 млн га полів.

Про це повідомляють у пресслужбі Полтавської обласної військової адміністрації, передає Укрінформ.

«Полтавщина буде засівати поля! Повним ходом ми готуємося до початку посівної кампанії. Завдання номер один – засіяти всі поля Полтавщини, а їх у нас 1,4 мільйона гектарів. Насіння є, добрива теж. У квітні плануємо починати роботи», – розповів начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Він зазначив, що жодних обмежень руху техніки, персоналу, насіння й добрив в області немає. Аграрії можуть розраховувати на забезпечення пальним, бронювання від призову працівників, залучених до посівної та відсутність вилучень сільгосптехніки, задіяної до робіт.

Наразі на полях Полтавщини підживлюють озимину. 250 тис. га засіяні озимою пшеницею. Вона в задовільному й доброму стані.

На Полтавщині для координації посівної створюють спеціальний штаб при обласній військовій адміністрації, який очолить заступник начальника адміністрації Євген Греков.

Із 24 лютого в Україні триває війна проти російських загарбників.

Уряд ухвалив постанову, якою визначена фінансова підтримка для аграріїв на період воєнного стану.

Фінансова підтримка надаватиметься виключно малим та середнім аграрним виробникам з оборотом не більше 20 млн євро на рік, що є еквівалентом підприємства, яке обробляє до 10 000 га.

Аграрії отримають компенсацію відсоткової ставки за залученими кредитами. Максимальна сума кредиту, на який поширюється компенсація відсоткової ставки, становить до 50 млн грн.

Кредитування надається для здійснення сільськогосподарської діяльності (посівної) на період дії воєнного стану.