Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.07.2020

Понад 25 тис. українських домогосподарств заощаджують на електроенергії, використовуючи сонячні панелі

Як повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, станом на 1 липня 2020 р. вже понад 25600 домогосподарств в Україні  використовують «чисту» електроенергії, встановивши сонячні електростанції (СЕСд).

Обсяг вкладених родинами інвестицій перевищує 520 млн євро, а сумарна потужність усіх СЕСд – 658 МВт.

Зокрема, впродовж II кварталу 2020 р. ще близько 1500 домогосподарств перейшли на сонячні панелі.

«Використовуючи електроенергію з енергії сонця, сім’ї самостійно забезпечують свої енергетичні потреби та заощаджують на комунальних послугах. Якщо встановити акумуляторне обладнання, то можна стати фактично автономним та енергонезалежним», – прокоментував т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура результати моніторингу встановлення СЕС у домогосподарствах.

У свою чергу, заступник Голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко звернув увагу на те, що  СЕС домогосподарств – це мала розподілена генерація, яка дозволяє використовувати енергію в точці її виробництва. Це, у свою чергу, сприяє уникненню втрат в мережах при транспортуванні електроенергії.

«Ще одна перевага СЕС – це додатковий стимул для власників слідкувати за споживанням електроенергії, змінювати поведінку на енергоощадну, впроваджувати енергоефективні заходи та використовувати «smart»-технології», – підкреслив Ю. Шафаренко.

ТОП-5 областей за кількістю СЕС приватних домогосподарств:

  • Дніпропетровська –  майже 3500;
  • Тернопільська – більше 2200;
  • Київська – більше 2000;
  • Івано-Франківська – більше 1900;
  • Закарпатська – майже 1600.

Слід зазначити, що зміни щодо підтримки розвитку відновлюваної енергетики, які наразі активно обговорюються, не стосуються домогосподарств.