Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.04.2023

Порт «Усть-Дунайськ» істотно модернізують найближчим часом

Компанія «‎Еліксир Україна»‎, яка вперше в історії України приватизувала морський порт, планує модернізацію порту «Усть-Дунайськ» найближчим часом.

Про це розповів акціонер цієї компанії Валерій Віхренко під час зустрічі з Першим заступником Голови ФДМУ Денисом Шугалієм, інформує пресслужба Фонду держмайна.

«‎Залучення приватних інвесторів до державних активів є важливим кроком для розвитку країни та регіону. Подібні приклади дозволяють підвищувати конкурентоспроможність української економіки, створювати нові робочі місця та збільшувати податкові надходження до держбюджету», – заявив Перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій.

Покупець планує активно збільшувати об’єми перевалки. Ключовий пріоритет – розширення під’їздів і розв’язок, адже з портом немає залізничного сполучення. Крім того, «‎Еліксир Україна»‎ планує модернізувати склади та придбати перевантажувальну техніку. Також компанія розраховує створити нові робочі місця для технічних спеціалістів і фахівців.

Найближчим часом основними вантажами для перевалки залишаться зернові та добрива. Однак покупець порту планує розширити номенклатуру вантажів.

В довгостроковій перспективі «‎Еліксир Україна» прагне докласти зусилля до об’єднання  водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України. Також компанія планує побудувати в «Усть-Дунайську» зерновий елеватор на 50 тис. тонн.

Нагадаємо, «‎Еліксир Україна»‎ – переможець приватизаційного аукціону з продажу єдиного майнового комплексу морського торговельного порту «Усть-Дунайськ», який відбувся 17 січня. Компанія сплатила за актив 201 млн грн + 40 млн грн ПДВ. На торгах вартість порту зросла у 3,3 рази.

 

agrotimes.ua