Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.12.2019

Представники Мінекономрозвитку та Мінекоенерго узгодили позиції у питані поводження з пестицидами та агрохімікатами

Представники Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та Міністерство енергетики та захисту довкілля провели зустріч, в ході якої узгодили позиції у питані поводження з пестицидами та агрохімікатами. Про це  повідомила пресслужба Мінекономрозвитку. 

Так, учасники розглянули низку законопроєктів, серед яких – № 2289 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України», прийняття якого дасть можливість доступу українських сільгоспвиробників до більш сучасних та високоефективних пестицидів. Також обговорили законопроєкт № 2548 «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження із пестицидами і агрохімікатами», який направлено на посилення боротьби із фальсифікатом, запровадження електронного реєстру пестицидів і агрохімікатів, забезпечення прозорості процедур державних випробувань, приведення термінології у відповідність із законодавством ЄС.

За результатами зустрічі вирішено, що з наступного року буде створена спільна робоча група для напрацювання нового базового закону про поводження з пестицидами та агрохімікатами, що відповідатиме плану з виконання Угоди про асоціацію з ЄС та буде розроблено дієву модель контролю використання засобів захисту рослин.