Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.12.2020

Прем’єр-міністр дав старт Першому діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією

Україна зацікавлена залучити економічні сили й засоби для підтримки високого рівня кооперації з Федеративною Республікою Бразилія у сфері оборонної промисловості для реалізації спільних проектів. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль 1 грудня під час офіційного відкриття Першого діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією у Києві.

Участь у заході взяла бразильська делегація на чолі із Секретарем з питань оборонної продукції, заступником Міністра оборони Федеративної Республіки Бразилія М. Р. Д. Понтесом, а також Віце-прем’єр-міністр України — Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та інші поважні особи.

«Попри велику відстань між нашими державами, уже майже 30 років Україна й Бразилія тісно та плідно співпрацюють у галузі міжнародної політики, науки, економіки, освіти та культури», — зазначив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль підкреслив, що започаткування Діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією є черговим етапом зміцнення двосторонніх відносин. За його словами, у ході зустрічі обидві сторони зможуть чітко визначити шляхи активізації двостороннього співробітництва.

«Українська оборонна промисловість є рушійною силою розвитку високотехнологічного виробництва в Україні. Уряд надає всебічну підтримку цій галузі та вбачає великі перспективи у якісному та кількісному зростанні експорту нашої оборонної продукції на зовнішні ринки», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Як зауважив Денис Шмигаль, у рамках Першого діалогу оборонної промисловості між Україною та Федеративною Республікою Бразилія відбудеться підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо науково-технічного співробітництва та комерціалізації оборонної продукції.