Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.10.2020

Прем’єр-міністр обговорив з представниками операторів мобільного зв’язку розширення інтернет-покриття

2 жовтня під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада з керівництвом найбільших мобільних операторів зв’язку. Участь у заході також взяли Віце-прем’єр-міністр Михайло Федоров, очільник ДСТЗІ Юрій Щиголь, голова НКРЗІ Олександр Животовський, голова Держагентства автомобільних доріг Олександр Кубраков.

Темою зустрічі стало обговорення дорожньої карти та конкретних кроків для розширення покриття мобільним зв’язком та інтернетом якомога більшої території України.

Денис Шмигаль наголосив, що першочергове завдання, над яким Уряд готовий працювати разом з бізнесом — це покриття мобільним інтернетом всієї соціальної інфраструктури в країні.

«Ми хочемо, щоб усі школи та лікарні, навіть у найвіддаленіших куточках країни, мали доступ до інтернету та нормального мобільного зв’язку. Звичайно, це багатомільйонні інвестиції, тому Уряд зі свого боку готовий надати пріоритет для будівництва базових станцій зв’язку при землевідведенні, а також сприяти спрощенню у видачі дозволів на радіочастоти», — відзначив Прем’єр-міністр.

Також, очільник Уряду звернув увагу, що на сьогодні багато міжнародних трас в Україні лишаються поза зоною покриття мобільним інтернетом.

«Протягом року наше завдання покрити якісним мобільним інтернетом 4 міжнародні траси. Відсутність такого зв’язку зараз гальмує розвиток бізнесу на цих територіях, а також знижує потенціал для туристичної галузі нашої країни», — наголосив Денис Шмигаль.

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд найближчими тижнями завершить підготовку першої частини нормативно-правових актів, які відкриють додаткові можливості для прискореного впровадження якісного мобільного зв’язку на всій території України.

Довідково

30 вересня Уряд схвалив План заходів щодо підвищення якості послуг мобільного зв’язку на 2020 – 2022 роки. План заходів передбачає впровадження європейських підходів щодо інформування споживачів про рівні якості телекомунікаційних послуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) та доступу до інтернету в мережах мобільного зв’язку. У вересні кількість населених пунктів, підключених до 4G зв’язку, збільшилася до 19 360.

Джерело: Урядовий портал.