Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.01.2021

Прем’єр-міністр України провів відеозустріч із очільником Уряду Латвії

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Латвійської Республіки Кріш’яніс Каріньш 15 січня провели відеозустріч, під час якої обговорили питання двостороннього співробітництва.

Очільник Уряду України відзначив результативність 8-го засідання Міжурядової українсько-латвійської комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва, яке вдалося провести, попри складну епідемічну ситуацію у світі.

«Впевнений, що досягнуті на засіданні комісії домовленості та їх практичне втілення сприятимуть подальшій активізації наших економічних відносин. Адже латвійський ринок має важливе значення для української продукції, зокрема харчової та переробної промисловості», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр України також запропонував латвійській стороні продовжити роботу із залучення додаткового вантажопотоку та створення максимально сприятливих умов при здійсненні перевезень вантажів.

«Доцільним було б, зокрема, використання контейнерного поїзда «Зубр» та морських портів Чорного моря, де функціонує мережа поромного сполучення та морських контейнерних ліній, які є частиною міжнародних транспортних коридорів та найбільш ефективних логістичних транспортних маршрутів», — зауважив очільник Уряду України.

Денис Шмигаль додав, що Україна очікує на підписання Угоди про спільний авіаційний простір з Європейським Союзом, що надасть можливість подальшої лібералізації відносин у сфері транспорту з державами-членами ЄС.

Прем’єр-міністр також наголосив, що Україна продовжує комплексно реформувати енергетичну галузь.

«Відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС ми, зокрема, робимо акцент на розвитку сфер енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, розширенні двостороннього співробітництва в межах синхронізації енергосистеми України з ENTSO-E, а також на посиленні кіберзбезпеки об’єктів критичної інфраструктури в енергетичному секторі», — зазначив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр України також запросив Латвію долучитися до роботи над створенням Кримської платформи та її подальшої діяльності, беручи до уваги важливу роль Латвії у просуванні інтересів України в ЄС та НАТО.

Як підкреслив Денис Шмигаль, в Україні високо цінують підтримку Латвії євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України та важливих внутрішньодержавних реформи.

Зі свого боку Кріш’яніс Каріньш запевнив, що Латвія готова ділитися з Україною досвідом реформ, зокрема в антикорупційній галузі, яка матиме позитивний вплив як на економіку, так і на зовнішні інвестиції.

На завершення Прем’єр-міністр України запросив очільника Уряду Латвії відвідати Україну з нагоди відзначення 30-ї річниці Української Незалежності.

Джерело: Урядовий портал.