Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.06.2022

Президент обговорив з урядовцями економічні та оборонні питання

Президент України Володимир Зеленський обговорив із членами Кабінету Міністрів дії щодо розвитку економіки та оборони в державі.

Про це він повідомив під час відеозвернення, передає кореспондент Укрінформу.

«Провів сьогодні дуже важливу нараду з урядовцями. Економіка, бізнес, робочі місця. Обговорили дії на трьох рівнях. Те, що потрібно зробити вже зараз. Те, що можемо зробити найближчим часом, як би складно не було. І те, що обов’язково зробимо після війни», – сказав Зеленський.

Він зазначив, що перший аспект – це програма спеціальних грантів для підтримки малого та середнього бізнесі. Він переконаний, що вже зараз можна забезпечувати нові робочі місця і нову податкову базу.

Другий аспект – це розвиток сектору безпеки в усіх його сферах і зараз, і в подальшому. Президент вважає, що сектор безпеки в Україні має стати зовсім іншим, ніж це було впродовж 30 років незалежності. «Від державного кордону і до кожної вулиці, кожної школи, кожного об’єкту інфраструктури безпека має бути на 100%», – зауважив Зеленський.

Водночас третій аспект – це промислове відновлення та залучення інвестицій у державу: локалізація, індустріальні парки, підтримка державного замовлення, залучення сучасних технологій в Україну. За його словами, уже готуються відповідні державні програми.

«Зараз в Україні багато дискусій про те, якою має бути економічна політика держави і в час війни, і тоді, коли повернемо мир. Хочу підкреслити одну деталь. Ця деталь фундаментальна. Ми вже маємо звикати до того, що в суспільстві можуть бути тільки дві частини: ті, хто захищає нашу незалежність, і ті, хто працює так, щоб забезпечити цей захист. І це не питання тієї чи іншої економічної доктрини, це не питання тієї чи іншої політичної позиції. Ми просто не можемо собі дозволити, щоб у країні залишалася тіньова частина економічного життя», – наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що для того, аби говорити про нормальне, стабільне й міцне життя суспільства, роботу держави, оборону, варто розуміти: є ті, хто служить, і є ті, хто забезпечує своєю роботою тих, хто служить. Отже, за словами Президента, це офіційна зайнятість, сплата податків, максимальне розширення економічних можливостей у державі на легальному ґрунті, повна модернізація державних інституцій.

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну, чим продовжила військову агресію, що триває з 2014 року. російські війська проводять масовані бомбардування та обстріли мирних українських міст та селищ. Вони розв’язали масовий терор проти цивільного населення на тимчасово окупованих територіях.

 

www.ukrinform.ua