Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.06.2020

Прем’єр-міністр розповів про програму економічного відновлення України

Під час прес-конференції за результатами 100 днів діяльності Уряду Денис Шмигаль відзначив, що український Уряд напрацював понад 230 конкретних заходів для подолання наслідків кризи, викликаної коронавірусом.  

Одним з ключових напрямків роботи очільник Кабінету Міністрів визначив підтримку мікро-, малого та середнього бізнесу. «Ми вже виділили 4 млрд грн на програму рефінансування кредитів під 0% для невеликих бізнесів. Ми вже розробили програму «Нові гроші», яка дасть змогу брати нові кредити на розвиток. Всього на ці програми пільгового кредитування буде виділено 10 млрд грн в цьому році та 10 млрд грн в наступному році», – підкреслив Прем’єр-міністр.

Важливим кроком, який допоможе бізнесу розвиватися, Денис Шмигаль також визначив запровадження принципу «регуляторної гільйотини» та ліквідацію цілого ряду підрозділів економічних розслідувань в усіх контролюючих службах.

«Ми плануємо запровадження нульової декларації. Скасування тотальної фіскалізації спрощенців з повноцінним впровадженням програмних РРО, що важливо, адже це дасть величезне послаблення для малого і мікро- бізнесу в частині спрощення роботи», – відзначив Прем’єр-міністр.

Крім того, Денис Шмигаль наголосив, що Уряд має окреме бачення розвитку промисловості, а головними векторами підтримки цієї галузі мають стати: внутрішнє державне замовлення, програми розвитку експорту, відновлення повноцінної роботи Експортно-кредитного агентства, внесення змін в елементи програми Prozorro стосовно локалізації.

«Ми маємо надати значну підтримку внутрішньому виробнику, який створює робочі місця, який платить податки в Україні, який створює додану вартість. Локалізація обов’язково стане одним із важливих елементів такої підтримки», – заявив Прем’єр-міністр.

Джерело: Урядовий портал.